Nowa alternatywa dla jajecznicy i jajka na miękko! A czemu by tak go nie upiec i uzyskać smak jajecznicy, a konsystencję jajka na miękko :) zapraszam więc na śniadanie.
- ser żółty
- szczypiorek
- sól, pieprz, pieprz ziołowy do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Kiełbasę oraz cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni, dodajemy sól, pieprz i pieprz ziołowy.
Ser, jeśli mamy w plasterkach to kroimy w cienkie paseczki, a jak w kawałku to ścieramy na tarce. Szczypiorek siekamy. W małych foremkach do zapiekania układany kiełbasę z cebulą. Następnie układamy kawałki sera, posypujemy szczypiorkiem i wbijamy jajka. Na koniec solimy i pieprzymy. Pieczemy w piecu nagrzanym do 200 stopni 10-15 min. Jeśli chcemy bardziej ścięte jajko i żółtko pieczemy dłużej.
Po wyjęciu z pieca posypujemy szczypiorkiem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz