poniedziałek, 13 października 2014

Burrito

Teraz dla odmiany kuchnia tex-mex. Uwielbiam robić burrito, bo jest szybkie w przygotowaniu i można podawać tę potrawę w rożnych postaciach np: Grillowane w pszennych tortillach, z nachos, lub po prostu z dodatkami jakie preferujemy :).

Burrito

                          

SKŁADNIKI:
-500 g mięsa mielonego
-1 cebula
-2 ząbki czosnku
-300 g wędzonego boczku 
-puszka pomidorów 
-pół puszki czerwonej fasoli
-pół puszki kukurydzy
-2 słodkie papryki ale te podłużne 
-przyprawy do buritto i tex-mex
-sól, pieprz 

PRZYGOTOWANIE:
Najpierw podsmażamy boczek na suchej patelni, następnie dodajemy cebulę i czosnek. Solimy i pieprzymy. Dusimy pod przykryciem, aż cebula zmięknie. Następnie dodajemy mięso mielone  i przyprawy do burrito i tex-mex.





Gdy podsmaży nam się już mięso mielone, dodajemy świeże papryki pokrojone w paski. Dusimy chwilę i następnie dodajemy fasolę, kukurydzę i pomidory z puszki. 






Wszystko gotujemy, aż papryki zmiękną. Według własnego smaku można dodać jeszcze przypraw. Gotowe danie podajemy w sposob jaki nam najbardziej odpowiada :). 





                 Smacznego :)
















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz